Werk voor een non-profit organisatie

Deze serie laat de foto’s zien die ik voor een lokale non-profit organisatie in het noorden van Ghana heb gemaakt. Ik heb daar gewerkt voor de  Youth Harvest Foundation. Deze organisatie heeft als doel dat alle jonge mensen in Ghana naar school kunnen. Om dit te bereiken helpt zij jonge mensen in het noorden van Ghana. Veel jongeren hier gaan niet naar school, omdat ze zwanger worden, moeten trouwen of op het land moeten werken. The Youth Harvest Foundation geeft seksuele voorlichting, ontwikkelt ondernemers- en werkvaardigheden, helpt boeren om meer inkomen te verkrijgen en helpt jongeren om hun school af te maken. Het was mijn baan als fotograaf om met de lokale werknemers mee het veld in te gaan en foto’s te maken van de verschillende projecten die zij uitvoeren. Daarnaast ontwikkelde ik voorlichtings- en marketingmateriaal. Een selectie van de foto’s die ik maakte is in deze serie te zien.

Scholen

Deze foto’s zijn gemaakt op twee scholen in het noorden van Ghana, in een afgelegen gebied genaamd Bawku. Dit is een gebied waar veel kinderen en tieners niet naar school gaan of stoppen met school, wegens zwangerschap of een gedwongen huwelijk. In dit gebied geeft de Youth Harvest Foundation seksuele voorlichting en lessen over kind huwelijk.

Boeren

Kinderen van boeren moeten vaak helpen op het land. Hierdoor kunnen zij niet naar school. Het doel van het project met de boeren is om armoede te verminderen en economische groei te stimuleren. Dit door het inkomen te verhogen en de oogst te verbeteren. Door het inkomen te verbeteren is er meer geld om kinderen naar school te sturen en is er minder behoefte om kinderen op het land te laten werken. Het project onderwijst in commerciële vaardigheden en leert boeren om de productiviteit te verhogen. De foto’s die hier te zien zijn, zijn gemaakt in twee verschillende regio’s in het noorden van Ghana, waar boeren theoretisch en praktisch onderwijs krijgen.

Overleggen met stakeholders

Regelmatig worden overleggen met stakeholders gehouden. Stakeholders zijn bijvoorbeeld regio-hoofden of schooldirecteuren. In deze overleggen worden belangrijke zaken besproken en gediscussieerd, waardoor de organisatie input krijgt van zijn stakeholders.

Ondernemersvaardigheden

Verschillende projecten zijn erop gericht om jongeren vaardigheden te leren in een praktische werkomgeving. Hierdoor worden jongeren zelfstandig en vinden zij beter aansluiting bij de arbeidsmarkt. Deze foto’s zijn gemaakt bij een smoothiebar en bij een naaiatelier. Bij beide ondernemingen werken en leren jongeren in een praktische omgeving.

Voetbalclub

Het doel van de voetbalclub is om arme kinderen een kans te geven om sport te spelen. De kinderen volgen voetbaltrainingen gegeven door Ghanese trainers, die regelmatig worden bijgestaan door westerse vrijwilligers. De ouders van deze kinderen hebben niet veel geld, dus de deelname is gratis.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin