Over mij

Mijn naam is Lidewij Olive. Als fotograaf, kunstenaar en reiziger houd ik ervan om het moois wat deze wereld rijk is vast te leggen met mijn camera. Met fotografie richt ik mij vooral op mensen en hun omgeving, maar ik houd er ook van om natuur te fotograferen. Mijn liefde voor fotograferen ontstond tegelijk met mijn liefde voor reizen. Toen ik door te reizen ontdekte hoe mooi deze wereld is, ontdekte ik ook hoe geweldig het is om dit vast te leggen met een fotocamera. Door te reizen heb ik veel plekken gezien en mensen ontmoet. Deze waren soms mooi, indrukwekkend, verdrietig of blij, maar altijd bijzonder. Ik wil met mijn fotografie de wereld in al zijn facetten laten zien.

Visie

Lachend jongetje

De meeste van mijn foto’s zijn een mix tussen documentairefotografie, portretten, kunst, straatfotografie en humanitaire fotografie. Ik denk dat de kunst van het maken van een goede foto zit in het letten op de mooie dingen om je heen. Als ik op een plek kom, zijn er altijd dingen die mijn aandacht trekken; mooie ogen, een gezicht dat eruit spring, een krachtige houding. Ik probeer die dingen te fotograferen die een bepaalde emotie bij me oproepen. Ik werk daarin erg intuïtief. Ik richt mij met fotograferen op de natuurlijke schoonheid. Ik houd ervan om dingen te fotograferen zoals ze zijn, omdat ik geloof dat overal en in iedereen iets moois schuilt.

“ Dit is zo’n blije foto! Ik word altijd vrolijk als ik ernaar kijk”. Dat zegt Joyce over dit portret van een Afrikaans jongetje. Het portret, dat je op de foto hier links ziet, hangt in haar woonkamer.

 

Boodschap

Met mijn foto’s wil ik een boodschap uitdragen. Ik wil mensen laten zien hoe mooi en divers de wereld is en de mensen die er in leven. Ik hoop dat ik kan helpen om vooroordelen te verminderen en een beetje liefde en respect voor mensen die anders zijn of er anders uitzien kan veroorzaken.

Tijdens de vele reizen die ik heb gemaakt heb ik veel geleerd. Dit wil ik graag met anderen delen. Zoals hoe belangrijk het is om liefdevolle mensen om je heen te hebben en hoe bevoorrecht we in de westerse wereld zijn met goede voorzieningen als gezondheidszorg en infrastructuur. Dat welvaart verwend kan maken. Hoe leuk het is om in een diverse wereld te leven met mensen die allemaal anders zijn en dat, ongeacht hoe we eruit zien, iedereen van binnen een mens is. Ik denk dat het voor iedereen belangrijk is om te zien hoe de wereld eruit ziet, hier over na te denken en lessen hierover te leren die je kan toepassen op je eigen leven. De lokale media schreef ook een stuk over mijn reis en mijn boodschap, dat kun je lezen in dit artikel van In de Buurt Hengelo.

Ervaring

Ik heb veel ervaring opgedaan met het fotograferen tijdens mijn vele reizen. Internationaal heb ik gewerkt voor de Youth Harvest Foundation in Ghana, een lokale non profit organisatie. Ik heb hier gewerkt als fotograaf en ontwerper. Ik heb ook veel ervaring met portretfotografie, zowel van mensen alleen als van groepen, zowel in Nederland als in andere landen. Met mijn foto’s exposeer ik. Ik heb onder andere geexposeerd in een ziekenhuis (Travel Health Clinic), in een restaurant (het Tankstation) en in een school (ROC van Twente). Wil je mijn foto’s komen bekijken? Kijk dan op deze webpagina waar mijn foto’s binnenkort te zien zijn.

Om beter te worden in het fotograferen volg ik fotografiecursussen. Naast educatie in fotografie, rondde ik ook twee masters af: in communicatie en psychologie.

Tijdens het reizen houd ik samen met mijn vriend een blog bij, waarin we de wereld willen laten zien door onze eigen ogen. Ik maak de foto’s voor deze blog en we schrijven afwisselend de teksten. Het blog heet ‘by my own eyes’  en is hier te zien. De teksten zijn in het Engels.

Over mijzelf
Rob

Ik ben een sociaal persoon en ik ben makkelijk in de omgang. Mensen voelen zich op hun gemak bij mij. Ik ben leergierig en kan goed luisteren.

“Ze laat mensen makkelijk ontspannen. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar en heb daarom mooie foto‘s van mezelf”  Dit zegt Rob over een fotoshoot. Je kunt de foto van Rob hier rechts zien.

Daarnaast ben ik creatief. Ik maak graag originele foto’s. Ik ben ook erg gedreven en een beetje gek. Ik doe veel om mijn foto te maken, maar houd daarbij wel altijd rekening met andere mensen.

Contact

Ik ben beschikbaar voor fotoshoots, opdrachten en exposities, zowel in Nederland als internationaal. Mijn foto’s zijn ook te koop in mijn webshop.

Ik ben bereikbaar:

E-mail: info@lidewijolive.com

Whatsapp of telefoon: 06-19914408.

Facebook: LidewijOlivePhoto (vind mij leuk?)

Instagram: lidewij.o

Ik vind het altijd leuk om een bericht te krijgen!

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Geef een reactie