Over mij

Hoi, ik ben Lidewij Olive, fotograaf uit Hengelo. Fotograferen en reizen zijn twee van mijn grote passies. Het liefst fotografeer ik mensen; pasgeboren baby’s, twee mensen die elkaar de liefde verklaren, families, andere culturen, mensen met een verhaal.

Ik ben geboren in 1984, dus reken maar uit hoe oud ik nu ben;) Ik woon samen met mijn man en dochter in Hengelo in het prachtige Twente.

Ik ben een sociaal persoon en ik ben makkelijk in de omgang. “Ze laat mensen makkelijk ontspannen. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar en heb daarom mooie foto‘s van mezelf”  Dit zegt Rob over een fotoshoot.

Daarnaast ben ik creatief en flexibel. Ik doe veel om mijn foto te maken, maar houd daarbij wel altijd rekening met andere mensen. Hilde zegt daarover: “Zonder dat we het zelf door hadden heeft ze op de juiste momenten prachtige foto’s gemaakt.” Ik kan in veel omstandigheden werken en pas me makkelijk aan.

Wil je weten wat anderen over mij schrijven? Lees dan de recensies.

Hoe het begon

Mijn liefde voor fotograferen ontstond tegelijkertijd met mijn liefde voor reizen. Door te reizen ontdekte ik onze wereld; mooie mensen en indrukwekkende landschappen, blijheid en verdriet, armoede en gastvrijheid. Tegelijkertijd ontdekte ik mijn liefde voor fotograferen. Hoe mooi is het om blijvende herinneringen te maken van een moment.

In 2018 werd ik moeder, een belangrijke gebeurtenis in mijn leven. Mijn prachtige dochter liet mij inzien dat schoonheid niet alleen aan de andere kant van de wereld te vinden is. Na haar geboorte kreeg ik steeds meer plezier in het fotograferen dichterbij huis. Wel bleven het altijd mensen die ik het liefst fotografeer.

Tegenwoordig fotografeer ik in opdracht voor particulieren en bedrijven. Daarnaast exposeer ik mijn foto’s en fotografeer ik tijdens mijn reizen, soms dichterbij huis en soms verder weg.

Ervaring

Ik heb veel ervaring met portretfotografie, zowel van personen alleen als van groepen, in Nederland en in andere landen. Ik heb diverse bruiloften mogen fotograferen en baby’s, zwangeren en families voor mijn camera gehad. Mijn fotografiestijl is natuurlijk, puur en spontaan. Een selectie van mijn werk kun je hier te zien.

Cindy zegt: ‘ Topmens met leuke ideeën! Heeft mooie, originele foto’s gemaakt van onze bruiloft en luistert echt naar onze wensen. Voor de volgende shoot boeken we haar weer.’ 

Ik werk internationaal voor bedrijven. Bijvoorbeeld voor Roessingh, een revalidatiecentrum in Nederland. Daar heb ik onder andere foto’s gemaakt voor dit magazine. Internationaal heb ik gewerkt voor de Youth Harvest Foundation in Ghana, een lokale non profit organisatie. Ik heb hier gewerkt als fotograaf en ontwerper. Ook heb ik gewerkt voor Project Homeless Connect San Francisco in Amerika.

Ik ben als fotograaf aangesloten bij Shutterstock en Nationale Beeldbank. Hier kun je foto’s van mij kopen voor bijvoorbeeld een website of folder.

Ik heb onder andere geëxposeerd in een ziekenhuis (Travel Health Clinic), restaurant (het Tankstation), school (ROC van Twente) en bibliotheek (Hengelo en Enschede). Wil je mijn foto’s komen bekijken? Kijk dan op deze webpagina waar mijn foto’s binnenkort te zien zijn. Heb je een expositieplek? Neem dan contact met mij op!

Opleiding

Ik volgde drie jaar een fotografiecursus bij Oyfo en volg fotografiecursussen van David duChemin. Ook heb ik de opleidingen communicatie en psychologie afgerond.

Contact

Ik ben beschikbaar voor fotoshoots, opdrachten en exposities, zowel in Nederland als internationaal.

Neem gerust contact met mij op:

E-mail: info@lidewijolive.com

Whatsapp of telefoon: 06-19914408.

Facebook: LidewijOlivePhoto 

Instagram: lidewij.o

LinkedIn: Lidewij Olive

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie